De zomer in Condroz-Famenne

Om deze tijd van het jaar ten volle te beleven, plant u een wandeling in de natuur, een activiteit met het gezin of geniet u van een prachtige zonsondergang. De zomer in Condroz-Famenne wordt beslist onvergetelijk!

Sentiers d'Art-Torvtak (c) Vincianne Baudouin

Ecotoerisme: een nieuwe gewoonte

Ecotoerisme is een verantwoorde manier van reizen waarbij je de fauna en flora van de streek en de plaatselijke bevolking ontdekt. Omdat de zomer synoniem is met reizen, is het de perfecte tijd om deze nieuwe gewoonte deel te laten uitmaken van je routine. Bovendien is het een geweldige manier om het milieu te helpen beschermen.

  • De Kunstwegen , 155 km wandelen tussen dorpen, velden, weiden en bossen en meer dan 55 werken van Land’Art en Street Art. Een totale herverbinding met de natuur. Kleine lussen zijn beschikbaar voor gezinnen.
  • Wildspoon, natuur- en ambachtelijke workshops of dagtochten
  • Rondleiding op maat met een « Ambass’Actor » gids

Top 5 manieren om van de zonsondergang te genieten

Nu de dagen langer worden, is er geen reden om de zonsondergang te missen. Of je nu met familie, vrienden of met z’n tweeën bent, iedereen geniet ervan om de avond te zien vallen. Dus hier zijn 5 plekken om van dit kortstondige uitzicht te genieten, terwijl je de tijd neemt om te ontspannen.

Coucher de soleil en Condroz-Famenne
hébergements insolites

Ongewone accommodatie

Hotels, vakantiehuisjes, herbergen – dit zijn allemaal plekken waar we vaak komen als we op vakantie gaan. Waarom niet een beetje originaliteit toevoegen aan je verblijf? Hier zijn een paar ideeën voor accommodatie buiten de gebaande paden, om je reis naar Condroz-Famenne uniek te maken.

De zomer in Condroz-Famenne: gezinsactiviteiten

Er is geen tijd om inspiratie op te doen als je nadenkt over een gezinsactiviteit voor het weekend. Met de komst van het zomerweer biedt de regio nieuwe mogelijkheden. De Grotten van Goyet houden je koel en het Domein van Chevetogne biedt een ruime keuze aan activiteiten, waaronder een buitenzwembad.

Domaine de Chevetogne - Ile Robinson

Ideeën voor ongewone wandelingen in Condroz Famenne

Nu de kou voorbij is, is het de perfecte tijd om naar buiten te gaan en van het mooie weer te genieten. Aan wandelingen geen gebrek in Condroz-Famenne. Om je te helpen kiezen, hebben we een lijst samengesteld met ongewone wandelingen in de regio.

  • Equintessence, begeleide tochten te paard op de paden van de Condroz
  • Flâneries, een wandeling om het ritme van de ezel te ontmoeten en te volgen, onderbroken door “Het ontwaken van de zintuigen” activiteiten in het hart van de natuur in Schaltin
  • Mes Aventures d’Enchanteur, 13 spelwandelingen te doen met het gezin
  • La boucle d’Havelange sop de kunstwegen, 3 km en 3 kunstwerken
  • De geocaching, een leuke manier om de regio te ontdekken..

Zomersporten in Condroz-Famenne

Nadat je de hele winter binnen bent gebleven omdat je de kou zat bent, is het tijd om eropuit te trekken. Naast natuurwandelingen zijn er in de zomer ook tal van sportieve activiteiten in Condroz-Famenne. Fietsen, sneeuwschoenwandelen of vissen, er is voor elk wat wils!

Golffermier en Condroz-Famenne